Färskpotatispaj med mozzarella

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 150 g smör 2 msk kallt vatten Fyllning: 500 g kokt färskpotatis 1 st gul lök 1 msk smör...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:

500 g kokt färskpotatis
1 st gul lök
1 msk smör
2 st salladslökar
1 dl vispgrädde
1.5 dl mjölk
3 st ägg
salt och peppar
2 msk timjan
1 dl riven mozzarellaost

Ugn: 225°

Gör så här

1

Blanda ihop mjöl, smör och vatten till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 23 cm i diameter och ställ formen i kyl i 30 minuter. Nagga och förgrädda pajskalet i 10 minuter.

2

Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smör i stekpanna. Strimla salladslöken och blanda med löken. Lägg löken i pajskalet. Skiva potatisen och lägg den ovanpå löken.

3

Vispa samman grädde, mjölk, ägg, salt, peppar och timjan och häll i formen. Strö över ost och grädda i ca 40 minuter tills äggstanningen stelnat.

Scroll to Top