RECEPT FRÅN HJ

Färskpotatispaj med mozzarella

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

    Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:

  • 500 g kokt färskpotatis
  • 1 st gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 st salladslökar
  • 1 dl vispgrädde
  • 1.5 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • salt och peppar
  • 2 msk timjan
  • 1 dl riven mozzarellaost
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Blanda ihop mjöl, smör och vatten till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 23 cm i diameter och ställ formen i kyl i 30 minuter. Nagga och förgrädda pajskalet i 10 minuter.

2

Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smör i stekpanna. Strimla salladslöken och blanda med löken. Lägg löken i pajskalet. Skiva potatisen och lägg den ovanpå löken.

3

Vispa samman grädde, mjölk, ägg, salt, peppar och timjan och häll i formen. Strö över ost och grädda i ca 40 minuter tills äggstanningen stelnat.


Recept