RECEPT FRÅN HJ

Färsk tortellini med kräftsås

När tiden tryter är det perfekt att svänga ihop en enkel rätt med färsk fylld pasta. Välj pastafyllning efter smak, men ricotta/spenat eller sparris passar bra ihop med kräftsåsen.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 500 gram färsk tortellini eller ravioli
  • dill
  • Sås:

  • 1 burk burk hela tomater 400 g
  • 2 deciliter lätt crème fraiche
  • 0.5 teskedar dillfrö
  • 1 matsked skaldjursfond
  • 0.5 kryddmått cayennepeppar
  • 1 burk kräftstjärtar i lag ca 400 g (ca 200 g avrunnen vikt)
  • 1 deciliter hackad dill

Gör så här

1

Låt tomaterna rinna av genom en sil. Rör om så att vätskan försvinner. Häll över tomaterna i en kastrull. Klipp dem i mindre bitar. Blanda i crème fraiche, dillfrö, fond och peppar.

2

Koka ihop såsen utan lock, 5–8 minuter.

3

Låt kräftstjärtarna rinna av. Blanda i kräftstjärtar och den färska dillen. Värm, men låt inte såsen koka mer.

4

Koka pastan i saltat vatten enligt förpackningen. Låt rinna av. Vänd ner pastan i såsen. Strö över lite extra dill.


Recept