Du behöver
- 175 g smör
- 2 dl socker
- 1.5 dl sirap
- 1.5 tsk malda nejlikor
- 2 tsk mald ingefära
- 2 tsk kanel
- 1.5 dl vispgrädde
- 1.5 tsk bikarbonat
- 11.5 dl vetemjöl
Ugn: 175°
Gör så här
1
Rör rumsvarmt smör, socker, sirap, nejlika, ingefära och kanel smidigt. Vispa grädden och rör ner lite i taget i smör- och kryddblandningen.
2
Blanda bikarbonat med lite av mjölet och rör ner i smeten. Arbeta in det mesta av mjölet och låt degen vila inlindad i plastfolie i kylen till nästa dag.
3
Kavla ut en liten bit i taget tunt och ta ut kakor med mått. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda, ca 5 minuter. Passa noga.
Tips! Ta ut degen ur kylen i god tid så den är nästan rumstempererad och lättare att kavla.