Farmors pepparkakor

Du behöver 175 g smör 2 dl socker 1.5 dl sirap 1.5 tsk malda nejlikor 2 tsk mald ingefära 2 tsk kanel 1.5 dl vispgrädde...

Du behöver

  • 175 g smör
  • 2 dl socker
  • 1.5 dl sirap
  • 1.5 tsk malda nejlikor
  • 2 tsk mald ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 11.5 dl vetemjöl

Ugn: 175°

Gör så här

1

Rör rumsvarmt smör, socker, sirap, nejlika, ingefära och kanel smidigt. Vispa grädden och rör ner lite i taget i smör- och kryddblandningen.

2

Blanda bikarbonat med lite av mjölet och rör ner i smeten. Arbeta in det mesta av mjölet och låt degen vila inlindad i plastfolie i kylen till nästa dag.

3

Kavla ut en liten bit i taget tunt och ta ut kakor med mått. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda, ca 5 minuter. Passa noga.


Kommentar:
Tips! Ta ut degen ur kylen i god tid så den är nästan rumstempererad och lättare att kavla.

Scroll to Top