Du behöver
- 1 st kyckling
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1.5 dl vin torrt vitt
- 1 st tomater burk hela
- 1 st gul lök
- 1 st röd paprika
- 1 st paprika gul
- 1 st squash liten
- 1.5 st vitlöksklyftor
- färsk timjan
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Dela kycklingen i ca 8 bitar. Skölj och torka av dem. Bryn kycklingdelarna gyllene runtom i lite matfett. Lägg över dem i en gryta. Krydda med salt och peppar.
2
Tillsätt 1 dl vin och låt grytan puttra på svag värme under lock ca 20-25 minuter.
3
Halvera tomaterna och lägg ner dem i kycklinggrytan tillsammans med sitt spad. Låt grytan puttra i ytterligare ca 10 minuter under lock.
4
Skala och grovhacka löken. Kärna ur och dela paprikorna i mindre bitar. Ansa och skär squashen i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken.
5
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett utan att den får färg. Tillsätt paprika, squash och vitlök. Låt det fräsa några minuter. Tillsätt 1/2 dl vin och låt det puttra någon minut.
6
Rör ner grönsaksröran i grytan och låt allt puttra samman några minuter. Smaka av och strö över lite färsk timjan.
Både kokt ris, pasta eller potatis smakar gott till.
Både kokt ris, pasta eller potatis smakar gott till.