Färgglad kycklinggryta

Grönsakerna ska läggas i grytan mot slutet av tillagningen så att de behåller sin spänst.

Du behöver

  • 1 st kyckling
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1.5 dl vin torrt vitt
  • 1 st tomater burk hela
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st paprika gul
  • 1 st squash liten
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • färsk timjan

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Dela kycklingen i ca 8 bitar. Skölj och torka av dem. Bryn kycklingdelarna gyllene runtom i lite matfett. Lägg över dem i en gryta. Krydda med salt och peppar.

2
Tillsätt 1 dl vin och låt grytan puttra på svag värme under lock ca 20-25 minuter.

3
Halvera tomaterna och lägg ner dem i kycklinggrytan tillsammans med sitt spad. Låt grytan puttra i ytterligare ca 10 minuter under lock.

4
Skala och grovhacka löken. Kärna ur och dela paprikorna i mindre bitar. Ansa och skär squashen i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken.

5
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett utan att den får färg. Tillsätt paprika, squash och vitlök. Låt det fräsa några minuter. Tillsätt 1/2 dl vin och låt det puttra någon minut.

6
Rör ner grönsaksröran i grytan och låt allt puttra samman några minuter. Smaka av och strö över lite färsk timjan.
Både kokt ris, pasta eller potatis smakar gott till.

Scroll to Top