Du behöver
- 600 g laxfilé
- 1 tsk fänkålsfrön
- 1.5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
Grönsaker:
300 g kålrabbi eller majrova
150 g palsternacka
150 g morötter
150 g färskpotatisar
300 g fänkål
250 g grön sparris eventuellt
2 msk rapsolja
salt och peppar
Limesås:
1 st lime rivet skal
2 dl crème fraîche
1 msk honung
salt och peppar
Garnera med:
st limeklyftor
dill
Ugn: 200°
Gör så här
Gnid in laxen med stötta fänkålsfrön, salt och peppar. Lägg laxen i en smord ugnsform. Låt stå i 20 minuter.
Grönsaker: Skala och skär kålrabbi, morötter och palsternackor i bitar. Skär potatisen i halvor. Ansa och skär fänkålen i bitar. Blanda grönsakerna med olja i en ugnsform. Tillaga i ugnen, 15 minuter. Tillsätt sparrisen i bitar och rör om. Tillaga i ytterligare, 15 minuter. Sätt samtidigt in laxen i ugnen.
Limesås: Skölj limen noga. Blanda crème fraiche, honung och limeskal . Smaka av med salt och peppar. Garnera med limeklyftor och dill.