Ugnsbakad fänkålslax med grönsaker och limesås

Du behöver 600 g laxfilé 1 tsk fänkålsfrön 1.5 tsk salt 2 krm svartpeppar Grönsaker: 300 g kålrabbi eller majrova 150 g palsternacka 150 g...

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Grönsaker:

300 g kålrabbi eller majrova
150 g palsternacka
150 g morötter
150 g färskpotatisar
300 g fänkål
250 g grön sparris eventuellt
2 msk rapsolja
salt och peppar

Limesås:

1 st lime rivet skal
2 dl crème fraîche
1 msk honung
salt och peppar

Garnera med:

st limeklyftor
dill

Ugn: 200°

Gör så här

1

Gnid in laxen med stötta fänkålsfrön, salt och peppar. Lägg laxen i en smord ugnsform. Låt stå i 20 minuter.

2

Grönsaker: Skala och skär kålrabbi, morötter och palsternackor i bitar. Skär potatisen i halvor. Ansa och skär fänkålen i bitar. Blanda grönsakerna med olja i en ugnsform. Tillaga i ugnen, 15 minuter. Tillsätt sparrisen i bitar och rör om. Tillaga i ytterligare, 15 minuter. Sätt samtidigt in laxen i ugnen.

3

Limesås: Skölj limen noga. Blanda crème fraiche, honung och limeskal . Smaka av med salt och peppar. Garnera med limeklyftor och dill.

Scroll to Top