Du behöver
- 3.5 st fänkålsstånd
- 1 st gul lök
- 2 st morötter
- 200 g rotselleri
- 1 st burk krossade tomater
- salt peppar
- 1 st lagerblad
- 250 g mozzarella
- 0.5 dl pinjekärnor
Garnering:
oregano
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Ansa fänkålen. Lägg den i kokande lättsaltat vatten och låt den koka knappt mjuk ca 15 minuter. Låt fänkålen rinna av. Dela varje stånd i ca 3 bitar och lägg fänkålen i smord eldfast form.
2
Skala lök, morötter och selleri och tärna det fint. Fräs hacket i lite matolja.
3
Tillsätt tomatkross, salt, peppar och lagerblad. Låt allt puttra på svag värme ca 15 minuter. Ta upp lagerblad. Smaka av.
4
Häll tomatsåsen över fänkålen.
5
Skär osten i skivor och lägg den ovanpå fänkålen.
6
Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 minuter i 225°.
7
Rosta under tiden pinjenötterna i en torr het panna. Strö nötterna över gratängen. Garnera med färsk oregano.