Du behöver
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 300 g falukorv
- 1 st röd paprika
- 0.5 st squash
- smör till stekning
- 1.5 tsk hela kumminfrön
- 1 st krossade tomater 500 g
- 2 tsk paprikapulver
- 1 st kycklingbuljongtärning
- 2 krm tabasco
- salt
- 4 st ägg
Garnera med:
paprikapulver
hackad persilja
Gör så här
Skala och hacka lök och vitlök. Skär falukorv, paprika och squash i små tärningar.
Fräs lök, vitlök, korv, paprika och squash i en stekpanna med smör. Låt paprikapulver och kumminfrön fräsa med mot slutet.
Tillsätt krossade tomater och buljongtärning, och koka med locket på glänt, ca 15 minuter. Smaka av med tabasco och salt.
Gör fördjupningar i grönsaksröran och knäck ner ett ägg i varje fördjupning. Lägg på lock och låt äggen stelna på svag värme, ca 5 minuter. Utan lock blir äggen vackrare, men det tar längre tid innan de stelnar. Pudra över lite paprikapulver och strö på persilja.