RECEPT FRÅN HJ

Falukorvs- och grönsakspanna med ägg

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 300 g falukorv
  • 1 st röd paprika
  • 0.5 st squash
  • smör till stekning
  • 1.5 tsk hela kumminfrön
  • 1 st krossade tomater 500 g
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 2 krm tabasco
  • salt
  • 4 st ägg
  • Garnera med:

  • paprikapulver
  • hackad persilja

Gör så här

1

Skala och hacka lök och vitlök. Skär falukorv, paprika och squash i små tärningar.

2

Fräs lök, vitlök, korv, paprika och squash i en stekpanna med smör. Låt paprikapulver och kumminfrön fräsa med mot slutet.

3

Tillsätt krossade tomater och buljongtärning, och koka med locket på glänt, ca 15 minuter. Smaka av med tabasco och salt.

4

Gör fördjupningar i grönsaksröran och knäck ner ett ägg i varje fördjupning. Lägg på lock och låt äggen stelna på svag värme, ca 5 minuter. Utan lock blir äggen vackrare, men det tar längre tid innan de stelnar. Pudra över lite paprikapulver och strö på persilja.


Recept