Falsk savarin

Den äkta savarinen är bakad av jäsdeg, men med sockerkaka som stomme blir den faktiskt godare.

Du behöver

Kaka:

2 st ägg
2 dl socker
50 g smält smör eller margarin
1.25 dl mjölk
3 dl vetemjöl

Ugn: 175°

Indränkning:

fruktspad

Garnering:

persikor aprikoser och mandariner, vispad grädde

Det är behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner fett och mjölk samt till sist mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i en smord och bröad kransform. Grädda ca 35-40 minuter i nedre delen av ugnen.

2
Stjälp upp kakan och låt den svalna. Lägg tillbaka kakan i formen och stick med en provnål i den. Häll på lite fruktspad och låt kakan stå och dra.

3
Stjälp upp kakan på ett runt fat och garnera med frukt och grädde.

Scroll to Top