Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 dl bladpersilja
  • 1 st ägg
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk mald koriander
  • 1.5 tsk salt
  • 2 tsk mald kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk spiskummin
  • olivolja till stekning
  • Tahiniyoghurt

  • 2 msk tahini
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 dl grekisk yoghurt alt turkisk eller rysk yoghurt
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar nymald
  • Servera med:

  • pitabröd
  • sallad
  • tomat
  • rödlök
  • saltgurka

Gör så här

1

Blötlägg kikärterna i rikligt med kallt vatten i minst 12 timmar. Låt ärterna rinna av i ett durkslag. Mixa dem.

2

Finhacka lök, vitlök och persilja. Blanda hacket, ägget och kryddorna med ärterna. Tillsätt bakpulver. Låt smeten stå i ca 1 timme.

3

Forma smeten till små, platta bullar. Låt dem vila kallt i minst 15 minuter. Stek i rikligt med olivolja eller fritera dem i ca 4 minuter.

4

Blanda ingredienserna till tahiniyoghurten.

5

Servera bullarna med pitabröd, salladsblad, tomat, rödlök, saltgurka och tahiniyoghurt.


Kommentar:
Nyfriterade och spiskummindoftande, med krispiga grönsaker och en god sås med sesam- och citronsmak. Nyttigt, enkelt och väldigt gott! Tips! Om du tycker det är svårt att få bullar att hålla samman kan du blanda ner 1–2 msk vetemjöl.

Recept