Enkla hallonmazariner

Mazariner är verkligen klassiskt goda bakverk. Så här års känns det helt rätt att förvandla dem till sommarmazariner med hjälp av hallonsylt. Njut dem kalla till en kopp kaffe eller nybakade och ljumma med en klick grädde och färska hallon.

Du behöver

  • 100 g smör rumsvarmt
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk kardemummakärnor nystötta
  • 1 st ägg
  • 3 dl vetemjöl

Fyllning:

150 g mandelmassa
1 st ägg
1.5 dl hallonsylt

Ugn: 200°

Gör så här

1
Vispa smör, socker och kardemumma poröst. Tillsätt ägg och mjöl. Arbeta ihop till en deg. Låt vila i plastpåse i kylen cirka 30 minuter.

2
Forma degen till en rulle och skär i 16 bitar. Tryck ut degen i mazarinformar eller engångsformar av aluminium.

3
Fyllning: Riv mandelmassan grovt. Blanda ihop mandelmassa, ägg och sylt. Fördela fyllningen i formarna. Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter.

Scroll to Top