Du behöver
- 200 g sötmandel
- 2.25 dl florsocker
- 4 st äggvitor
Kräm:
1 dl mjölk
0.5 dl pressad apelsinsaft
2 msk majsstärkelse Maizena
2 msk strösocker
4 st äggulor
150 g smör
1 msk vaniljsocker
Garnering:
mörk choklad
Ugn: 200°
Gör så här
Mal mandeln på mandelkvarn och blanda den med florsocker. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd i mandelblandningen. Blanda om till en smet.
Klicka ut kakor på en plåt med bakplåtspapper, drygt en tesked per kaka. Grädda i ca 10 minuter tills kakorna börjar få färg. Låt svalna på pappret.
Kräm: Blanda mjölk, apelsinsaft, majsstärkelse och socker i en kastrull och värm under omrörning tills krämen tjocknar. Tillsätt äggulorna under vispning och värm under omrörning tills krämen tjocknar. Ta kastrullen av värmen och låt krämen svalna.
Vispa i rumsvarmt smör i klickar och sist vaniljsocker. Vispa krämen pösig. Lägg ihop kakorna med kräm mellan och garnera med smält choklad.