Dubbla mandelkakor med apelsinkräm

Du behöver 200 g sötmandel 2.25 dl florsocker 4 st äggvitor Kräm: 1 dl mjölk 0.5 dl pressad apelsinsaft 2 msk majsstärkelse Maizena 2 msk...

Du behöver

  • 200 g sötmandel
  • 2.25 dl florsocker
  • 4 st äggvitor

Kräm:

1 dl mjölk
0.5 dl pressad apelsinsaft
2 msk majsstärkelse Maizena
2 msk strösocker
4 st äggulor
150 g smör
1 msk vaniljsocker

Garnering:

mörk choklad

Ugn: 200°

Gör så här

1

Mal mandeln på mandelkvarn och blanda den med florsocker. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd i mandelblandningen. Blanda om till en smet.

2

Klicka ut kakor på en plåt med bakplåtspapper, drygt en tesked per kaka. Grädda i ca 10 minuter tills kakorna börjar få färg. Låt svalna på pappret.

3

Kräm: Blanda mjölk, apelsinsaft, majsstärkelse och socker i en kastrull och värm under omrörning tills krämen tjocknar. Tillsätt äggulorna under vispning och värm under omrörning tills krämen tjocknar. Ta kastrullen av värmen och låt krämen svalna.

4

Vispa i rumsvarmt smör i klickar och sist vaniljsocker. Vispa krämen pösig. Lägg ihop kakorna med kräm mellan och garnera med smält choklad.

Scroll to Top