Dubbla jordgubbskakor

Lyxiga kardemummakakor som fylls med jordgubbssmörkräm.

Du behöver

  • 200 g smör kallt
  • 4.5 st vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kardemummakärnor nystötta
  • 1 st äggula

Smörkräm:

100 g smör rumsvarmt
1.5 dl florsocker siktat
1 tsk vaniljsocker
1 st äggula
2 msk jordgubbssylt
hushållsfärg ev röd

Ugn: 200º

Gör så här

1
Skär smöret i kuber. Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och kardemumma, gärna i matberedaren. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.

2
Forma degen till 2 rullar, ca 28 centimeter långa och 3 centimeter tjocka. Vira in i plast och låt vila ca 1 timme i kylen.

3
Skär varje rulle i 28 skivor och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt kallna.

4
Smörkräm: Vispa smör, florsocker och vaniljsocker poröst. Vispa i äggula och sylt. Färga eventuellt med röd hushållsfärg.

5
Bred fyllningen på hälften av kakorna och sätt på resten som lock. Förvara kakorna i kylen.

Scroll to Top