RECEPT FRÅN HJ

Dubbla citronkakor

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
15 stycken
1 röstande.

Du behöver

  • 125 gram smör
  • 0.75 deciliter florsocker
  • 1 styck citron rivet skal
  • 0.5 deciliter majsstärkelse Maizena
  • 2.5 deciliter vetemjöl
  • Fyllning:

  • 40 gram smör
  • 1 deciliter florsocker
  • 1 matsked pressad citronsaft
  • Ugn: 150°

Gör så här

1

Vispa rumsvarmt smör och florsocker poröst, gärna med elvisp. Blanda i citronskal, majsstärkelse och mjöl, och arbeta ihop till en deg.

2

Rulla 30 små bollar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem med en gaffel. Grädda i 15 minuter. Låt kallna.

3

Fyllning: Vispa rumsvarmt smör och florsocker fluffigt. Rör i citronsaft. Lägg ihop kakorna två och två med en klick kräm mellan.


Recept