RECEPT FRÅN HJ

Dubbelmarinerad fläskytterfilé

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
10 portioner

Du behöver

  • 1 kg fläskytterfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk smör
  • Marinad 1:

  • 0.5 dl japansk soja
  • 2 msk teriyakisås
  • 2 msk ingefära riven
  • Marinad 2:

  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 msk vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 0.5 dl vit balsamvinäger
  • 1 msk ljust muscovadosocker
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • Garnering:

  • persilja
  • timjan
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Putsa köttet. Blanda samman soja, teriyakisås och ingefära i en plastpåse och lägg i köttet. Marinera i minst 3 timmar i kyl, gärna över natten. Vänd påsen ett par gånger.

2

Ta ut köttet och torka av det. Krydda med salt och peppar och bryn i smör i stekpanna. Lägg i en form och stek klar i ugn tills innertemperaturen är 70°. Låt köttet vila i 15 minuter.

3

Skiva köttet tunt och lägg upp på ett fat. Blanda samman olja, vatten, fond, vinäger, muscovadosocker, pressad vitlök, salt och peppar. Skeda marinaden över köttet. Låt dra i 15 minuter innan servering. Garnera med persilja och timjan.


Recept