RECEPT FRÅN HJ

Dubbelmarinerad fläskfilé till många

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 st fläskfilé ca 600 g
  • olivolja
  • flingsalt och nymald peppar
  • Marinad 1:

  • 1 dl vitt vin
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad basilika
  • Marinad 2:

  • 1 st röd chilifrukt
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1.5 msk kinesisk soja
  • 1.5 msk balsamvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad basilika
  • salt och nymald peppar
  • Garnera med:

  • grönsallad
  • melon t ex Ogen eller Cantaloup
  • jordgubbar
  • vindruvor
  • basilika
  • Ugn: 150°

Gör så här

1

Blanda ingrediensena till marinad 1. Putsa köttet och lägg i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden.

2

Marinera några timmar i kylen, helst över natten. Vänd några gånger under tiden. Ta upp och torka av köttet. Släng marinaden.

3

Bryn köttet i olivolja i en stekpanna. Lägg över i en ugnsfast form. Stick in en termometer i köttets tjockaste del. Stek mitt i ugnen tills termometern visar 70 grader.

4

Kärna ur och hacka chilin. Hacka vitlöken. Blanda ingredienserna till marinad 2. Låt köttet svalna en aning och lägg det i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden.

5

Låt marinera i kylen några timmar, men gärna längre. Vänd köttet några gånger under tiden.

6

Skär upp köttet i tunna skivor vid servering och lägg på ett fat. Ringla över en del av marinaden. Krydda med flingsalt och peppar. Garnera med grönsallad, melonklyftor, jordgubbar, vindruvor och basilika.


Kommentar:
Smakrik och saftig fläskfilé som marineras i två omgångar och steks på låg temperatur däremellan. Det här är en väldigt praktisk bufférätt .Receptet går bra att dubbla eller laga i större satser.

Recept