Drottningtårta

Du behöver Botten: 3 dl havregryn 3 msk strösocker 100 g smör eller margarin 1 tsk kanel Fyllning: 5 st gelatinblad 2 st ägg 1...

Du behöver

Botten:

3 dl havregryn
3 msk strösocker
100 g smör eller margarin
1 tsk kanel

Fyllning:

5 st gelatinblad
2 st ägg
1 dl florsocker
2 dl vispgrädde
saft av 1 citron
100 g blåbär
150 g hallon

Garnera med:

hallon blåbär

Ugn: 200º

8-10 bitar

Gör så här

1
Blanda havregryn och socker, och lägg i en långpanna med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 10 minuter.

2
Smält smöret i en kastrull och rör i havregrynen och kanel. Klä en form med löstagbar kant med plastfolie och häll i smulet. Tryck ut till en botten och ställ svalt.

3
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Dela äggen och vispa gulor och socker pösigt.

4
Vispa grädden. Vispa äggvitorna till hårt skum. Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull med citronsaften.

5
Rör ner i äggulevispet tillsammans med mosade bär. Vänd ner grädden och sist äggvitorna.

6
Häll smeten i formen och låt stå i kylen i minst 3 timmar. Garnera med bär och servera.

Scroll to Top