Du behöver
- 2 st stora ägg
- 1 3/4 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 200 g mandelmassa
- 250 g blåbär och hallon
- 100 g smör kallt
Garnera med:
florsocker
mynta
Servera med:
Vispad grädde
Ugn:175º
Gör så här
1
Smörj en pajform i porslin, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt.
2
Blanda mjöl, bakpulver och riven mandelmassa i en skål. Rör ner bland-ningen i äggsmeten och bred ut i formen.
3
Fördela hallon och blåbär över smeten. Hyvla smöret med osthyvel och lägg över bären som ett täcke.
4
Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen, ca 40 minuter. Låt den svalna något före serveringen.
5
Sikta över florsocker och garnera med mynta. Servera kakan med vispad grädde.