Drottningkaka med mandelmassa

Du behöver 2 st stora ägg 1 3/4 dl strösocker 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 200 g mandelmassa 250 g blåbär och hallon 100...

Du behöver

  • 2 st stora ägg
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g mandelmassa
  • 250 g blåbär och hallon
  • 100 g smör kallt

Garnera med:

florsocker
mynta

Servera med:

Vispad grädde

Ugn:175º

Gör så här

1
Smörj en pajform i porslin, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt.

2
Blanda mjöl, bakpulver och riven mandelmassa i en skål. Rör ner bland-ningen i äggsmeten och bred ut i formen.

3
Fördela hallon och blåbär över smeten. Hyvla smöret med osthyvel och lägg över bären som ett täcke.

4
Grädda kakan på nedersta falsen i ugnen, ca 40 minuter. Låt den svalna något före serveringen.

5
Sikta över florsocker och garnera med mynta. Servera kakan med vispad grädde.

Scroll to Top