RECEPT FRÅN HJ

Dinkelscones

Persikocurd passar till.

Av . Foto: Thomas Carlén

Okänd
16 stycken
0 röstande.

Du behöver

  • 3 deciliter dinkelmjöl fullkorn
  • 3 deciliter vetemjöl
  • 1 tesked salt
  • 2 teskedar bakpulver
  • 75 gram smör
  • 2 deciliter mjölk
  • Servera med:

  • persikocurd
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Lägg de båda mjölsorterna i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt salt och bakpulver.

2

Mixa ner smöret i bitar i mjölblandningen. Tillsätt mjölken. Knåda snabbt ihop till en smidig deg.

3

Kavla ut degen till en ca 1 1/2 cm tjock platta på mjölat bakbord. Ta ut runda scones med ett mått, ca 5 cm i diameter. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ta ihop degspillet och kavla ut på nytt tills all deg är utstansad med måttet.

4

Grädda sconesen i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Servera dem avsvalnade med persikocurd.


Passar till:

Recept