Du behöver

  • 600 gram kycklinglårfilé
  • 1 styck gul lök
  • 3 stycken morötter
  • 4 deciliter vatten
  • 2 matskedar kycklingfond
  • 2 stycken lagerblad
  • 2 deciliter vispgrädde
  • 1-2 matsked maizena
  • salt
  • peppar
  • 2 matskedar strösocker
  • 2 matskedar ättiksprit
  • 1 deciliter hackad dill
  • Servera med: kokt eller pressad potatis

Gör så här

1

Dela varje lårfilé i tre bitar. Skala och hacka löken. Skala och skiva morötterna.

2

Koka upp vatten, fond och lagerblad. Lägg i kyckling, lök och morötter, och koka upp. Skumma av och småkoka i 15 minuter.

3

Tillsätt grädde och koka upp. Red av och smaka av med salt, peppar, socker och ättika. Rör i dillen. Servera med kokt potatis.


Recept