Du behöver
- 600 g kycklinglårfilé
- 2.5 dl vatten
- 2 msk maizena majsstärkelse
- 1 msk strösocker
- 1 msk ättiksprit 12 %
- 1 st hönsbuljongtärning
- 2 dl grädde
- salt och peppar
- 3 st morötter
- 0.5 dl hackad dill
Servera med:
kokt potatis
Gör så här
1
Skär lårfiléerna i mindre bitar. Koka upp vatten, majsstärkelse, socker, ättiksprit, buljongtärning och grädde i en gryta under omrörning.
2
Lägg i kycklingen under kokning och låt sjuda, ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
3
Skala och skär morötterna i sneda skivor, och koka dem i en kastrull med lättsaltat vatten, 3 minuter. Vid servering: Tillsätt morötterna till grytan och strö över dill. Servera med kokt potatis.