RECEPT FRÅN HJ

Daimcheesecake

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
8 portioner

Du behöver

  • 250 g digestivekex
  • 100 g smör
  • Fyllning:

  • 2 pkt dubbeldaim à 56 g
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g färskost
  • 3 st äggulor
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 st äggvitor
  • Chokladsås:

  • 2 msk smör
  • 2 msk kakao
  • 2 msk ljus sirap
  • 0.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vispgrädde
  • Garnera med:

  • daim
  • hallon

Gör så här

1

Krossa kexen i matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ kallt medan fyllningen görs.

2

Hacka daimen ganska fint. Vispa grädden. Vispa ihop färskost, äggulor, socker och vaniljsocker till en slät smet. Vispa äggvitorna till hårt skum.

3

Blanda samman grädde, hackad daim och färskostsmeten. Vänd sist i de vispade äggvitorna. Häll smeten i formen och låt stå i frysen i minst 5 timmar.

4

Ta fram 20 minuter innan servering. Smält smöret i en kastrull och vispa i kakao. Tillsätt sirap, socker och grädde och koka ihop till en tjock sås. Späd med lite vatten om den blir för tjock.

5

Ringla såsen över cheesecaken och toppa med grovt hackad daim och hallon.


Kommentar:
Härlig klassisk cheesecake med smak av ytterligare två klassiker, chokladsås och knaprig daim.

Recept