RECEPT FRÅN HJ

Currystroganoff med rostad pumpa

Krämig korvgryta med mycket smak och färg av curry och pumpa.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 750 g pumpa
  • 1 st rödlök
  • 2 msk olivolja
  • salt och nymald peppar
  • 400 g falukorv
  • 2 st vitlöksklyftor
  • smör till stekning
  • 2 tsk curry
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1.5 dl mellangrädde
  • 1 dl hackad persilja
  • 4.5 msk pumpakärnor
  • Servera med:

  • ris gärna basmatiris
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Skär pumpan i bitar och skär bort skal och kärnor. Skär pumpan i mindre bitar. Det ska bli ca 1 l pumpabitar. Skala och klyfta löken.

2

Blanda pumpa, lök, olja, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen tills pumpan är mjuk, ca 25 minuter.

3

Skär korven i strimlor. Skala och hacka vitlöken. Fräs korv och vitlök i en stor panna med smör. Låt curryn fräsa med mot slutet. Rör i tomatpuré, crème fraiche och grädde.

4

Koka upp och blanda i de rostade grönsakerna. Koka sakta under lock, ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja och pumpakärnor. Servera med kokt ris.


Recept