Currysill med ägghalvor

Du behöver 2 st förp 5-minuterssill à 420 g, Abba Marinad: 2 dl crème fraîche 0.5 dl majonnäs 1 msk vatten 2 tsk curry 1...

Du behöver

  • 2 st förp 5-minuterssill à 420 g, Abba

Marinad:

2 dl crème fraîche
0.5 dl majonnäs
1 msk vatten
2 tsk curry
1 tsk honung gärna akaciahonung
2 krm salt
1 krm svartpeppar
10 cm purjolök tunt skivad
0.5 dl klippt gräslök

Servera med:

10 st ägg kokta

Garnera med:

smörgåskrasse

Gör så här

1
Häll av lagen från sillen och låt den rinna av.

2
Marinad: Blanda crème fraiche, majonnäs, vatten, curry, honung, salt, peppar, tunt skivad purjolök och gräslök i en skål.

3
Skär sillfiléerna i sneda bitar som är 1 1/2 cm breda och blanda ner i marinaden. Gör sillen dagen före servering, så att den hinner dra till sig smakerna.

4
Lägg över sillen i en glasskål. Skala och dela äggen tvärs över och skär av en bit i ändarna, så att de står stadigt på fatet. Garnera med klippt smörgåskrasse.

Scroll to Top