Currykyckling med stekt ris

Du behöver 300 g kycklinglårfilé rapsolja +1 msk 1 dl turkisk yoghurt 1 msk currypasta röd 1 st lime rivet skal och pressad saft salt...

Du behöver

  • 300 g kycklinglårfilé
  • rapsolja +1 msk
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk currypasta röd
  • 1 st lime rivet skal och pressad saft
  • salt
  • 2 dl basmatiris
  • 2 st ägg
  • 2 msk cashewnötter
  • 2 st salladslökar
  • persilja

Gör så här

1
Skär kycklingen i bitar. Blanda yoghurt, currypasta, limeskal, limesaft och salt, och lägg i kycklingen. Låt dra i minst 15 minuter. Stek kycklingen i en stekpanna med olja, ca 4 minuter per sida.

2
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

3
Vispa upp äggen och stek en “pannkaka” i en stekpanna med olja. Stjälp upp och skär i strimlor.

4
Stek riset i lite olja. Rör i nötter, äggstrimlor, strimlad salladslök och persilja och servera med kycklingen.

Scroll to Top