RECEPT FRÅN HJ

Coq au vin med kyckling

En fransk klassiker! I originalreceptet används tupp men vi har istället använt kycklinglår.

Av .

Okänd
4 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 1 kilo kycklingklubbor eller kycklinglår
  • smör till stekning
  • 3 stycken röd lök
  • 3 stycken vitlöksklyftor
  • 140 gram bacon
  • 3 deciliter rödvin
  • 3 deciliter vatten
  • 2 matskedar tomatpuré
  • 2 matskedar kinesisk soja
  • 2 stycken lagerblad
  • 2 teskedar majsstärkelse Maizena
  • salt och svartpeppar
  • hackad persilja
  • Servera med:

  • kokt ris couscous eller kokt potatis

Gör så här

1

Bryn kycklingklubborna i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta.

2

Skala och klyfta löken. Skala och finhacka vitlöken. Skär baconet i ca 2 cm breda bitar. Fräs lök, vitlök och bacon i en stekpanna med lite smör och lägg över i grytan med kycklingen.

3

Tillsätt vin, vatten, tomatpuré, soja och lagerblad, och låt sjuda på svag värme, ca 20 minuter. Rör ut maizenan i ett par matskedar vatten och rör ner i grytan. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda på svag värme, ca 10 minuter. Strö över persilja. Servera med kokt ris, couscous eller kokt potatis.


Kommentar:
Tips! Det går bra att variera grytan genom att använda andra delar av kycklingen, t ex kycklingfilé.

Recept