Du behöver
- 2 st kyckling
- 150 g rökt sidfläsk
- 2 st purjolök
- 3 st morötter
- 75 cl vin enkelt rött
- 1.5 tsk salt
- 2 krm peppar
- 1 tsk timjan
- 2 st lagerblad
- 2 st vitlöksklyftor
- 15 st smålök
- 250 g champinjoner färska
Det här behövs för 6-8 port:
Gör så här
1
Tina kycklingarna om de är djupfrysta. Skär dem i mindre bitar och torka dem väl. Bryn kycklingbitarna runtom i lite matfett i en stekpanna. Lägg över köttet i en större gryta (inte oemaljerad järngryta som kan ge ful färg på maten). Salta och peppra.
2
Ansa och strimla purjolökarna. Skala och skär morötterna i stavar. Strimla fläsket.
3
Fräs fläsket i stekpannan. Tag upp det och lägg det åt sidan. Fräs morotsstavar och purjolök i fettet efter fläsket. Lägg över grönsakerna i grytan.
4
Tillsätt vin, timjan, lagerblad och pressad vitlök. Låt allt småputtra under lock i ca 20 minuter.
5
Skala under tiden smålöken. Skär svampen i imndre bitar. Fräs lök och svamp i lite matfett. Lägg över det i grytan och tillsätt det stekta fläsket.
6
Låt allt puttra i ytterligare ca 15 minuter under lock. Smaka av grytan som ska vara mustig. Strö över klippt persilja strax innan grytan ska serveras. Bjud kokt ris eller kokt potatis till.