RECEPT FRÅN HJ

Citronpicklade äpplen

Inkokta äpplen känns lite festligare än äppelmos. Inläggningen passar även bra till skinkan och revbensspjällen.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
8 portioner

Du behöver

  • 0.5 kg äpplen
  • citronvatten (vatten + pressad saft av 1 citron)
  • Lag:

  • 3 dl vatten
  • 0.5 st citron pressad saft
  • 0.75 dl strösocker
  • färsk timjan några kvistar
  • 0.5 st citron i skivor

Gör så här

1

Blanda kallt vatten och citronsaft i en bunke. Skala, kärna ur och klyfta äpplena och lägg dem i citronvattnet (så mörknar inte äpplena) efter hand.

2

Lag: Koka upp vatten, citronsaft, socker och timjan. Lägg i citronskivor och äppelklyftor, och sjud på svag värme under lock, ca 2 minuter. Äppelklyftorna ska bli precis mjuka, inte mosiga.

3

Ta upp äppelklyftorna med hålslev och lägg dem i en ren burk. Häll över lagen. Sätt på lock och låt kallna. Förvara äpplena i kylen.



Recept