RECEPT FRÅN HJ

Citronmarinerad kyckling med jättecouscous och paprikasås

Med mustiga smaker från Mellersta Östern får de här filéerna en helt fantastisk smak.

Av . Foto: Carin Pålsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer delade i tre delar på längden
  • Marinad:

  • 1 krm kardemummakärnor hela
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk mald koriander
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl färsk koriander eller bladpersilja, hackad
  • 2 st vitlöksklyftor krossade
  • 1 st citron rivet skal och juice

Gör så här

1

Blanda kryddorna med olivolja, koriander, citronskal- och juice.

2

Marinera filéerna i minst 2 timmar, gärna upp till ett dygn.

3

Grilla bitarna på direkt värme i 4–7 minuter på vardera sida. Beroende på värme och storlek på bitarna.


Recept