RECEPT FRÅN HJ

Citronkräm med jordgubbar

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
10 glas

Du behöver

  • 10 st äggulor
  • 6.5 dl vispgrädde
  • 2 st citroner
  • 2.5 dl strösocker
  • jordgubbar
  • blåbär

Gör så här

1

Vispa samman äggulor och 1 1/2 dl av grädden i en skål. Tvätta citronerna väl och riv skalet. Pressa ur saften. Blanda citronskal och saft med socker i en kastrull och koka upp.

2

Sila ner den varma lagen över äggulorna under omrörning. Häll tillbaka äggvispet i kastrullen och värm under omrörning tills krämen tjocknar. Ta den av värmen. Låt svalna, rör då och då. Låt sedan krämen stå i kyl tills servering.

3

Vispa resten av grädden. Varva citronkräm, grädde och bär i portionsglas. Servera med mandelflarn.


Passar till:

Recept