RECEPT FRÅN HJ

Citronkaka med äpple

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
8 bitar

Du behöver

  • 50 g smör eller margarin
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 st citron rivet skal
  • Fyllning:

  • 3 st äpplen
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 tsk kanel
  • pärlsocker
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med mjölk och smält smör. Riv citronskalet fint och vänd ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, 22 cm i diameter.

2

Fyllning: Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg äpplena i en plastpåse tillsammans med socker och kanel och vänd runt. Lägg ut äpplena på smeten i ett vackert mönster och strö över pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter.


Recept