RECEPT FRÅN HJ

Citronkaka med äpple

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
8 bitar
0 röstande.

Du behöver

  • 50 gram smör eller margarin
  • 2 stycken ägg
  • 1.5 deciliter strösocker
  • 3 deciliter vetemjöl
  • 2 teskedar bakpulver
  • 0.5 deciliter mjölk
  • 1 styck citron rivet skal
  • Fyllning:

  • 3 stycken äpplen
  • 0.5 deciliter strösocker
  • 2 teskedar kanel
  • pärlsocker
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med mjölk och smält smör. Riv citronskalet fint och vänd ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, 22 cm i diameter.

2

Fyllning: Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg äpplena i en plastpåse tillsammans med socker och kanel och vänd runt. Lägg ut äpplena på smeten i ett vackert mönster och strö över pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter.


Recept