RECEPT FRÅN HJ

Citroncheesecake

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
12 stycken
0 röstande.

Du behöver

  • 150 gram havrekakor
  • 75 gram digestivekex
  • 75 gram smör
  • Fyllning:

  • 4 stycken gelatinblad
  • 2 stycken ägg
  • 400 gram färskost t ex Philadelphiaost
  • 1.5 deciliter crème fraîche
  • 1 deciliter strösocker
  • 1 tesked vaniljsocker
  • 1 styck citron rivet skal + 2 msk pressad citronsaft
  • Garnera med:

  • blåbär
  • passionsfrukt

Gör så här

1

Krossa havrekakor och kex, gärna i en matberedare. Smält smöret och blanda det med kak- och kexsmulorna.

2

Ställ pappersformar som rymmer 1 dl i ett muffinsbleck och fördela smulorna i dem. Tryck till med en liten sked så det blir en botten. Låt stå kallt medan fyllningen görs.

3

Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda äggulor, färskost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en jämn smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Ta upp gelatinbladen och smält dem tillsammans med citronsaften i en kastrull. Låt svalna något och rör ner dem i smeten. Fördela smeten i formarna. Låt stå i frysen i minst 4 timmar.

4

Ta upp desserterna ur formarna. Låt desserterna stå i kylen ett par timmar innan servering. Garnera med blåbär och passionsfrukt.


Recept