Citronbiskvier

Du behöver 275 g mandelmassa 1 st äggvita Smörkräm: 0.75 dl strösocker 0.75 dl vatten 3 st äggulor 150 g smör citron rivet skal av...

Du behöver

  • 275 g mandelmassa
  • 1 st äggvita

Smörkräm:

0.75 dl strösocker
0.75 dl vatten
3 st äggulor
150 g smör
citron rivet skal av 1
150 g vit choklad

Garnering:

mimosakulor

Ugn: 175°

Gör så här

1

Riv mandelmassan grovt. Tillsätt äggvitan lite i taget och blanda till en tjock smet.

2

Spritsa eller klicka ut smeten till runda bottnar på plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.

3

Koka ihop socker och vatten till en simmig lag. Vispa i äggulorna och låt svalna. Vispa i smöret klickvis och smaksätt med citronskal.

4

Bred krämen lite toppigt på den platta sidan av bottnarna och låt stå i frysen i 1 timme.

5

Smält chokladen i vattenbad och doppa kakorna i chokladen. Garnera med mimosakulor. Förvara svalt.

Scroll to Top