Du behöver
- 275 g mandelmassa
- 1 st äggvita
Smörkräm:
0.75 dl strösocker
0.75 dl vatten
3 st äggulor
150 g smör
citron rivet skal av 1
150 g vit choklad
Garnering:
mimosakulor
Ugn: 175°
Gör så här
Riv mandelmassan grovt. Tillsätt äggvitan lite i taget och blanda till en tjock smet.
Spritsa eller klicka ut smeten till runda bottnar på plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.
Koka ihop socker och vatten till en simmig lag. Vispa i äggulorna och låt svalna. Vispa i smöret klickvis och smaksätt med citronskal.
Bred krämen lite toppigt på den platta sidan av bottnarna och låt stå i frysen i 1 timme.
Smält chokladen i vattenbad och doppa kakorna i chokladen. Garnera med mimosakulor. Förvara svalt.