Citronbakad lax med spenatsås

Du behöver 2 bitar laxfilé citronpeppar salt ev Spenatsås: 2 dl mjölk 1 msk vetemjöl 100 g spenat hackad fryst 1 krm strösocker salt vitpeppar...

Du behöver

  • 2 bitar laxfilé
  • citronpeppar
  • salt ev

Spenatsås:

2 dl mjölk
1 msk vetemjöl
100 g spenat hackad fryst
1 krm strösocker
salt vitpeppar

Servera med:

potatis kokt pressad
citron dill

Ugn: 200°

Gör så här

1
Lägg laxbitarna i en smord ugnsfast form. Strö över citronpeppar och ev salt. Tillaga mitt i ugnen i ca 10 minuter.

2
Spenatsås: Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull och koka upp under omrörning. Lägg i spenaten och låt den tina i kastrullen under omrörning. Smaksätt med salt, peppar och socker. Låt såsen sjuda i 3 minuter. Servera med kokt pressad potatis, citronklyftor och dill.

Scroll to Top