Du behöver
- 50 g jäst
- 2 dl mjölk
- 0.5 dl strösocker
- 0.5 tsk salt
- 150 g smör
- 7 dl vetemjöl
Fyllning:
125 g smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st citron rivet skal
1.5 msk vallmofrö blå
Pensling:
ägg
Ugn: 250°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Tillsätt kall mjölk och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt, rumsvarmt smör i klickar och mjöl, och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen vila övertäckt i 15 minuter.
2
Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, socker, vaniljsocker och citronskal.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en platta. Bred på fyllning och strö över vallmofrö.
4
Rulla ihop från långsidan och skär i bitar. Ställ bullarna i formar och låt jäsa övertäckta i ca 1 1/2 timme.
5
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter.