Citron- och vallmobullar

Fantastiskt goda bullar med mycket smör i fyllningen.

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 150 g smör
  • 7 dl vetemjöl

Fyllning:

125 g smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st citron rivet skal
1.5 msk vallmofrö blå

Pensling:

ägg

Ugn: 250°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Tillsätt kall mjölk och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt, rumsvarmt smör i klickar och mjöl, och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen vila övertäckt i 15 minuter.

2
Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, socker, vaniljsocker och citronskal.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en platta. Bred på fyllning och strö över vallmofrö.

4
Rulla ihop från långsidan och skär i bitar. Ställ bullarna i formar och låt jäsa övertäckta i ca 1 1/2 timme.

5
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter.

Scroll to Top