RECEPT FRÅN HJ

Citron- och flädersockerkaka

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
10 bitar

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 msk koncentrerad flädersaft
  • 0.5 st citron
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • Garnera med:

  • florsocker
  • fläderblommor
  • citronzest
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smöret och låt det svalna. Smörj och bröa en rund hålform, ca 2 liter. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvispen. Rör ner avsvalnat smör, flädersaft och citronskal varvat med blandat mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd försiktigt ner mjölblandningen med en slickepott.

2

Klicka smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter. Låt kakan svalna i formen i 5 minuter. Stjälp upp den på sockrat bakplåtspapper och låt kallna.

3

Garnera kakan med siktat florsocker, fläderblommor och citronzest.


Kommentar:
Receptet ger 10-12 bitar.

Recept