Ciderbräserad kycklingfilé

En läcker kycklingrätt som bjuds med smakrik äppelcidersås och en doft av rosmarin.

Du behöver

  • 4 st kycklingfilé
  • salt peppar
  • 1 st morot
  • 75 g rotselleri
  • 1 st gul lök
  • 3 dl äppelcider torr
  • 2 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk soja äkta
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 msk vetemjöl + vatten
  • klippt gräslök

Tillbehör:

äppelskivor lättstekta

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Bryn kycklingfiléerna i lite matfett gyllene runtom. Lägg över dem i en gryta. Salta och peppra lätt.

2
Skala moroten och skär den i slantar. Skala och tärna rotsellerin. Skala och hacka löken. Fräs grönsakerna i lite matfett. Lägg över dem i grytan.

3
Tillsätt cider, vatten och buljongtärning. Låt allt puttra under lock ca 10 minuter.

4
Ta upp kycklingfiléerna. Sila skyn. Häll tillbaka skyn i grytan och låt skyn koka ihop tills cirka hälften återstår.

5
Vispa samman mjöl med vatten till en redning. Vispa ner det i såsen och låt den koka några minuter.

6
Vispa ner creme fraiche, soja, rosmarin och äppelcidervinäger i såsen. Låt den koka upp. Smaka av.

7
Lägg kycklingfiléerna i såsen och låt allt bli genomvarmt. Lägg upp på serveringsfat och klipp över gräslök. Garnera med lättstekta äppelskivor. Bjud potatiskaka och sallad till.

Scroll to Top