Du behöver
- 4 st kycklingfilé
- salt peppar
- 1 st morot
- 75 g rotselleri
- 1 st gul lök
- 3 dl äppelcider torr
- 2 dl vatten
- 1 st hönsbuljongtärning
- 1 tsk rosmarin
- 1 dl crème fraîche
- 1 msk soja äkta
- 1 tsk äppelcidervinäger
- 1 msk vetemjöl + vatten
- klippt gräslök
Tillbehör:
äppelskivor lättstekta
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Bryn kycklingfiléerna i lite matfett gyllene runtom. Lägg över dem i en gryta. Salta och peppra lätt.
2
Skala moroten och skär den i slantar. Skala och tärna rotsellerin. Skala och hacka löken. Fräs grönsakerna i lite matfett. Lägg över dem i grytan.
3
Tillsätt cider, vatten och buljongtärning. Låt allt puttra under lock ca 10 minuter.
4
Ta upp kycklingfiléerna. Sila skyn. Häll tillbaka skyn i grytan och låt skyn koka ihop tills cirka hälften återstår.
5
Vispa samman mjöl med vatten till en redning. Vispa ner det i såsen och låt den koka några minuter.
6
Vispa ner creme fraiche, soja, rosmarin och äppelcidervinäger i såsen. Låt den koka upp. Smaka av.
7
Lägg kycklingfiléerna i såsen och låt allt bli genomvarmt. Lägg upp på serveringsfat och klipp över gräslök. Garnera med lättstekta äppelskivor. Bjud potatiskaka och sallad till.