Chorizogryta med svarta bönor och limeyoghurt

Du behöver 300 g köttfärs 2 st chorizokorvar 200–250 g 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 2 st grön paprika olivolja 2 tsk oregano...

Du behöver

  • 300 g köttfärs
  • 2 st chorizokorvar 200–250 g
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st grön paprika
  • olivolja
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 burk krossade tomater à 400 g
  • 2 msk kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 1 burk svarta bönor 400 g
  • 2 dl fryst majs
  • 2 krm tabasco
  • salt
  • hackad koriander

Servera med

limeyoghurt
isbergssallad strimlad
rostad sötpotatis eller
tortillabröd

Limeyoghurt med ­koriander

1 st röd chilifrukt
4 dl grekisk yoghurt
1 st lime rivet skal
2 tsk pressad lime
2 tsk flytande honung
1 msk olivolja
4 msk hackad koriander
salt

Gör så här

1

Skär korven i slantar. Hacka lök och vitlök. Skär paprikan i mindre bitar. 

2

Mjukstek löken i olivolja. Tillsätt färs, korv, vitlök och paprika och låt bryna en stund. Låt kryddorna fräsa med mot slutet.

3

Tillsätt tomatpuré, tomater, fond och vatten. Koka under lock cirka 25 minuter.

4

Skölj bönorna och låt rinna av. Vänd ner bönor och majs. Koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med tabasco och salt. Mängden tabasco är beroende av chorizons styrka. Strö över koriander och servera med yoghurtsås, sallad och sötpotatis eller tortillabröd.

5

Kärna ur och hacka chilifrukten. Blanda ingredienserna och smaka av med salt.


Kommentar:
Korv, spiskummin, paprika och ­oregano ger köttfärsgrytan tacosmak. En fräsch dippsås med lime passar bra till, ­liksom de rostade sötpotatisklyftorna eller varma tortillabröd.

Scroll to Top