RECEPT FRÅN HJ

Chokladtryffelpajer

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 stycken

Du behöver

    Pajbotten:

  • 150 g smör
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 3 msk florsocker
  • 1 st äggula
  • 1 krm salt
  • Fyllning:

  • 4 dl vispgrädde
  • 75 g smör
  • 400 g mörk choklad
  • 1 tsk flingsalt
  • Garnera med:

  • physalis
  • passionsfrukt
  • kiwi
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Blanda smör, mjöl och florsocker till en smulig deg, gärna i matberedare. Tillsätt äggula och salt och kör till en smidig deg.

2

Tryck ut degen i portionspajformar med löstagbar kant, ca 10 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter. Grädda i ca 10 minuter. Låt pajskalen svalna.

3

Smält smör tillsammans med grädde i en kastrull. Hacka chokladen och rör i. Rör tills chokladen smält och tillsätt salt. Häll smeten i pajskalen och ställ i kylen. Låt stå minst en timme.


Kommentar:
Nästan som en hel måltid, något för den med verklig "söt tand".

Recept