Du behöver
- 300 g hasselnötter
- 300 g mörk choklad 70 %
- 1 dl strösocker
- 200 g smör
- 6 st ägg delade i gulor och vitor
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 300 g nutella
- 2 st banan mogna
Garnera med:
3 dl vispgrädde
1 dl hallon
1 dl blåbär
1 dl björnbär
0.5 dl granatäppelkärnor
0.25 st apelsin rivet skal
Ugn: 175°
10-12 bitar
Gör så här
1
Mixa hasselnötter, choklad och socker fint i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt rumsvarmt smör, äggulor och mjölet blandat med bakpulvret.
2
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i chokladsmeten. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant som är 24 cm i diameter.
3
Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt kallna på galler under bakduk. Detta är en chokladkaka som kan kännas lite kladdig inuti.
4
Dela kakan i två bottnar. Bred nutella på den ena botten och lägg på skivade bananer Lägg på den andra bottnen.
5
Garnera med vispad spritsad grädde och lägg bär och apelsinskal i mitten.