Chokladtårta med nutella och banan

Du behöver 300 g hasselnötter 300 g mörk choklad 70 % 1 dl strösocker 200 g smör 6 st ägg delade i gulor och vitor...

Du behöver

  • 300 g hasselnötter
  • 300 g mörk choklad 70 %
  • 1 dl strösocker
  • 200 g smör
  • 6 st ägg delade i gulor och vitor
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 300 g nutella
  • 2 st banan mogna

Garnera med:

3 dl vispgrädde
1 dl hallon
1 dl blåbär
1 dl björnbär
0.5 dl granatäppelkärnor
0.25 st apelsin rivet skal

Ugn: 175°

10-12 bitar

Gör så här

1
Mixa hasselnötter, choklad och socker fint i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt rumsvarmt smör, äggulor och mjölet blandat med bakpulvret.

2
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i chokladsmeten. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant som är 24 cm i diameter.

3
Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt kallna på galler under bakduk. Detta är en chokladkaka som kan kännas lite kladdig inuti.

4
Dela kakan i två bottnar. Bred nutella på den ena botten och lägg på skivade bananer Lägg på den andra bottnen.

5
Garnera med vispad spritsad grädde och lägg bär och apelsinskal i mitten.

Scroll to Top