RECEPT FRÅN HJ

Chokladtårta

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
10 bitar
1 röstande.

Du behöver

    Botten:

  • 3 stycken ägg
  • 1.5 deciliter strösocker
  • 1 tesked vaniljsocker
  • 150 gram smör
  • 0.5 deciliter kakao
  • 1 tesked bakpulver
  • 1.75 deciliter vetemjöl
  • Fudge:

  • 2 deciliter vispgrädde
  • 1.75 deciliter strösocker
  • 2 matskedar ljus sirap
  • 200 gram mörk choklad gärna Marabou
  • 50 gram smör
  • Garnera med:

  • 150 gram mörk choklad
  • physalis
  • Servera med:

  • vispgrädde
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Botten: Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret och rör ner det i smeten. Blanda kakao, bakpulver och mjöl, och sikta ner i smeten. Blanda om och häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i 20 minuter. Låt kallna.

2

Fudge: Koka upp grädde, socker och sirap i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och rör ner i kastrullen. Värm under omrörning tills chokladen smält. Ta kastrullen från värmen och rör i smöret i bitar. Låt fudgen svalna så den börjar tjockna. Häll fudgen över kakan och låt kakan stå kallt i minst 6 timmar innan servering.

3

Smält chokladen över vattenbad. Häll chokladen i en spritspåse eller plastpåse och spritsa små galler på bakplåtspapper. Låt stelna. Ställ dem runt kanten på kakan. Garnera med physalis och servera med vispad grädde.


Recept