RECEPT FRÅN HJ

Chokladsnitt med sirap

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
50 stycken
1 röstande.

Du behöver

  • 200 gram smör
  • 2 deciliter strösocker
  • 4 matskedar ljus sirap
  • 5 matskedar kakao
  • 2 teskedar vaniljsocker
  • 1 tesked bikarbonat
  • 4 deciliter vetemjöl
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa rumsvarmt smör, socker och sirap poröst, gärna med elvisp. Blanda kakao, vaniljsocker, bikarbonat och mjöl och blanda ner i smörblandningen, och arbeta ihop till en deg.

2

Dela degen i fyra bitar och rulla ut bitarna längder som är lika långa som plåtens långsida. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lätt. Grädda mitt i ugnen, 20 minuter. Skär de varma längderna i sneda snitt.


Recept