RECEPT FRÅN HJ

Chokladsnitt med sirap

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
50 stycken

Du behöver

  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 4 msk ljus sirap
  • 5 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 4 dl vetemjöl
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa rumsvarmt smör, socker och sirap poröst, gärna med elvisp. Blanda kakao, vaniljsocker, bikarbonat och mjöl och blanda ner i smörblandningen, och arbeta ihop till en deg.

2

Dela degen i fyra bitar och rulla ut bitarna längder som är lika långa som plåtens långsida. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lätt. Grädda mitt i ugnen, 20 minuter. Skär de varma längderna i sneda snitt.


Recept