RECEPT FRÅN HJ

Chokladmousse med rom och karamelliserade päron

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 100 g mörk choklad 70 %
  • 2 st ägg delade i gulor och vitor
  • 1 msk mörk rom kan uteslutas el bytas mot 1/2 msk muscovadosirap
  • 2 dl vispgrädde
  • Servera med:

  • 2 st päron
  • 2 msk smör
  • 1 msk muscovadosirap
  • Garnera med:

  • 1 dl Vispad grädde
  • färska hallon
  • färsk mynta

Gör så här

1

Hacka chokladen och lägg i en djup tallrik. Ställ tallriken över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills chokladen är smält.

2

Vispa äggvitorna till fast skum i en ren skål med ren visp. Rör ner äggulorna och ev mörk rom i den smälta chokladen. Vänd ner chokladsmeten i äggviteskummet. Vispa grädden till mjukt skum och vänd ner i chokladsmeten. Fördela i fyra dessertglas och låt stelna i kylen, ca 3 timmar.

3

Skala, dela och kärna ur päronen. Dela dem i klyftor. Stek dem runt om i en stekpanna med smör och tillsätt muscovadosirap. Stick ner päronklyftor i chokladmoussen och garnera med vispad spritsad grädde, hallon och mynta.


Recept