RECEPT FRÅN HJ

Chokladmintrutor

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 300 g smör eller margarin
  • 3.5 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1.5 tsk bakpulver
  • Glasyr:

  • 250 g mörk choklad
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 krm pepparmintsolja
  • Garnera med:

  • krossade polkagrisar
  • Ugn: 200°

Gör så här

1
Smält smöret och låt det svalna. Rör smör och socker ett par minuter. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
2
Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten. Häll upp i långpanna, med ett bakplåtspapper i botten, som är 30x40 cm. Grädda strax under mitten i ugnen i 13 minuter. Låt svalna.
3
Glasyr: Smält choklad och smör över hett vattenbad. Smaksätt med pepparmyntsolja. Bred glasyren över kakan och garnera med krossade polkagrisar. Låt glasyren stelna och skär kakan i rutor.

Recept