RECEPT FRÅN HJ

Chokladmarängsnitt

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
33 stycken
0 röstande.

Du behöver

  • 3 deciliter vetemjöl
  • 2 matskedar kakao
  • 0.5 deciliter socker
  • 150 gram smör
  • 1 styck äggula
  • Maräng:

  • 2 stycken äggvitor
  • 1.5 deciliter socker
  • Garnera med:

  • ljus choklad
  • Ugn: 175º

Gör så här

1

Blanda mjöl, kakao, socker och kallt smör till en smulig deg. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.

2

Dela degen i tre bitar och rulla ut bitarna till längder som är lika långa som plåtens långsida, 40 cm. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till längderna med handen.

3

Maräng: Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Bred marängen på längderna.

4

Grädda i 15 minuter. Låt svalna i 10 minuter. Skär längderna i sneda bitar och låt kallna.

5

Garnering: Smält chokladen och ringla över kakorna. Låt stelna.


Recept