Chokladkaka med toscatopp

Du behöver 150 g mörk choklad 50 g smör 1.5 dl farinsocker 1 dl strösocker 2 st ägg 1 tsk vaniljsocker 0.5 dl kakao 1...

Du behöver

  • 150 g mörk choklad
  • 50 g smör
  • 1.5 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2.5 dl vetemjöl

Tosca:

50 g smör
4 msk strösocker
4 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
1.5 dl sötmandel

Ugn: 200°

Gör så här

1

Smält chokladen över vattenbad. Rör ihop rumsvarmt smör, farinsocker och socker med elvisp. Tillsätt äggen under vispning. Rör i vaniljsocker, kakao, bakpulver, mjöl och smält choklad. Arbeta ihop till en kladdig deg och låt den vila i kylen i 30 minuter.

2

Tosca: Smält smöret i en kastrull. Rör i socker, sirap, vaniljsocker, mjöl, mjölk och hackad mandel. Koka ihop någon minut. Låt toscan svalna.

3

Rulla bollar av degen och lägg i pappformar, gärna i muffinsplåt. Tryck en stor grop i varje med tummen. Fyll med toscasmet. Grädda i 15 minuter.


Kommentar:
En mjuk chokladkaka med en söt och lite knaprig toscatopp.

Scroll to Top