RECEPT FRÅN HJ

Chokladkaka

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
28 bitar
0 röstande.

Du behöver

  • 300 gram smör
  • 3.5 deciliter strösocker
  • 4 stycken ägg
  • 2.5 deciliter vetemjöl
  • 1.5 teskedar bakpulver
  • 1 deciliter kakao
  • Glasyr:

  • 1.5 deciliter vispgrädde
  • 300 gram mjuk nougat
  • Garnera med:

  • dubbelnougat
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Rör ihop smör och socker. Vispa i äggen. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och sikta ner i smeten och blanda om. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, 12–13 minuter. Låt svalna.

2

Glasyr: Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen och rör i hackad nougat. Låt svalna och bred glasyren över kakan. Skär i rutor och garnera med hyvlad nougat.


Recept