RECEPT FRÅN HJ

Chokladbrûlée

En av mina favoritdesserter som alltid får mig att drömma om Frankrike. Färsk frukt, bär och nötter är gott att servera till.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk 3%
  • 0.5 dl kakao
  • 0.75 dl strösocker
  • 4 st äggulor
  • Garnera med:

  • kakao
  • mörk choklad
  • Ugn: 150°

Gör så här

1

Blanda grädde, mjölk, kakao och socker i en kastrull. Koka upp under omrörning.

2

Vispa upp äggulorna i en bunke. Häll över gräddmjölken under kraftig vispning.

3

Fördela smeten i 4 portionsformar som rymmer 1 1/2 dl vardera. Ställ formarna i en liten långpanna. Häll så mycket kokhett vatten i formen att det når upp till halva formarnas höjd.

4

Grädda i vattenbadet i nedre delen av ugnen, 50–60 minuter. Smeten ska vara lite lös i mitten, den stelnar när den kallnat. Låt formarna stå i kylen några timmar. Pudra över kakao och strö på strimlad mörk choklad vid servering.


Recept