Du behöver
- 120 g färskost
- 2 tsk strösocker
- 4 msk finhackade polkagrisar
- 0.5 tsk vaniljextrakt
- 300 g mörk choklad
- 1.5 tsk rapsolja
Garnera med:
polkagris
Gör så här
Blanda färskost, socker, hackad polkagris och vaniljextrakt i en bunke till en jämn smet. Häll över i en spritspåse och lägg i kylen.
Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad tillsammans med rapsoljan och blanda om.
Sätt små muffinsformar i ett minimuffinsbläck. Lägg en tesked av den smälta chokladblandningen i varje form. Fortsätt tills hälften av den smälta chokladen är kvar. Slå formen lätt mot bänken så att chokladen lägger sig rätt. Låt stå i kylen i ca 15 minuter tills chokladen stelnat.
Ta ut från kylen och spritsa fyllningen i varje form. Toppa med 1–2 tsk smält chokladsmet så att fyllningen täcks. Strö hackad polkagris över och ställ in i kylen. Låt stå tills chokladen stelnat.
Gräddig och krämig smak med sting av mynta, en ljuvlig pralin!