RECEPT FRÅN HJ

Choklad- och cheesecakepralin

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
24 stycken

Du behöver

  • 120 g färskost
  • 2 tsk strösocker
  • 4 msk finhackade polkagrisar
  • 0.5 tsk vaniljextrakt
  • 300 g mörk choklad
  • 1.5 tsk rapsolja
  • Garnera med:

  • polkagris

Gör så här

1

Blanda färskost, socker, hackad polkagris och vaniljextrakt i en bunke till en jämn smet. Häll över i en spritspåse och lägg i kylen.

2

Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad tillsammans med rapsoljan och blanda om.

3

Sätt små muffinsformar i ett minimuffinsbläck. Lägg en tesked av den smälta chokladblandningen i varje form. Fortsätt tills hälften av den smälta chokladen är kvar. Slå formen lätt mot bänken så att chokladen lägger sig rätt. Låt stå i kylen i ca 15 minuter tills chokladen stelnat.

4

Ta ut från kylen och spritsa fyllningen i varje form. Toppa med 1–2 tsk smält chokladsmet så att fyllningen täcks. Strö hackad polkagris över och ställ in i kylen. Låt stå tills chokladen stelnat.


Kommentar:
Gräddig och krämig smak med sting av mynta, en ljuvlig pralin!

Recept