Chiligryta

Du behöver 1.2 kg högrev 2 msk smör eller margarin 1 st gul lök 2 st tomater burkar krossade 2 st vitlöksklyftor 1 st öl...

Du behöver

  • 1.2 kg högrev
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 st gul lök
  • 2 st tomater burkar krossade
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st öl 33 cl
  • 1 st röd chilipeppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 st kapsel fond du chef beef
  • 0.5 tsk mald koriander
  • salt peppar
  • 0.5 tsk liquid smoke
  • 25 g mörk choklad
  • 140 g bacon

Servera med:

bröd
sallad gurka och salladslök

Gör så här

1
Skär köttet i tärningar och bryn i omgångar i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta. Koka ur stekpannan med 1 dl vatten och häll i grytan.

2
Skala och hacka löken och lägg ner i grytan tillsammans med krossade tomater, pressad vitlök, öl, hackad chilipeppar, oregano, fond, koriander, salt, peppar och liquid smoke. Koka under lock i 4 timmar.

3
Låt chokladen smälta i grytan. Strimla och stek baconet. Strö över grytan och servera med bröd och sallad på tomat, gurka och salladslök.

Scroll to Top