Du behöver
- 1.2 kg högrev
- 2 msk smör eller margarin
- 1 st gul lök
- 2 st tomater burkar krossade
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st öl 33 cl
- 1 st röd chilipeppar
- 1 tsk oregano
- 1 st kapsel fond du chef beef
- 0.5 tsk mald koriander
- salt peppar
- 0.5 tsk liquid smoke
- 25 g mörk choklad
- 140 g bacon
Servera med:
bröd
sallad gurka och salladslök
Gör så här
1
Skär köttet i tärningar och bryn i omgångar i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta. Koka ur stekpannan med 1 dl vatten och häll i grytan.
2
Skala och hacka löken och lägg ner i grytan tillsammans med krossade tomater, pressad vitlök, öl, hackad chilipeppar, oregano, fond, koriander, salt, peppar och liquid smoke. Koka under lock i 4 timmar.
3
Låt chokladen smälta i grytan. Strimla och stek baconet. Strö över grytan och servera med bröd och sallad på tomat, gurka och salladslök.