RECEPT FRÅN HJ

Chili med bönor och avokadoyoghurt

En chili är alltid gott, och de karaktäristiska kryddorna och tillbehören sätter verkligen piff på falukorven.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g falukorv
  • 1 st grön paprika
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 2 st lagerblad
  • 1 msk chilipulver
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • hönsbuljongtärningar
  • 1.5 msk tomatpuré
  • 1 burk kidneybönor
  • salt
  • hackad koriander
  • Servera med:

  • varma tortillabröd
  • nachos
  • avokadoyoghurt se recept i kommentarsfältet

Gör så här

1

Skär korven i mindre bitar. Kärna ur och tärna paprikan fint. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs paprika, lök och vitlök i en gryta med olja utan att det tar färg. Blanda i korven och låt den bli brynt. Låt kryddorna fräsa med en liten stund på slutet.

2

Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärningar och tomatpuré. Koka under lock, ca 20 minuter.

3

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda i bönorna när ett par minuter av koktiden återstår. Smaka av med salt. Strö över koriander. Servera chilin med varma tortillabröd, nachos eller ris och avokadoyoghurt.


Kommentar:
Avokadoyoghurt 4 portioner: Skär bort kärnor och väggar och finhacka 1/2 chilifrukt. Dela 1 tomat och gröp ur kärnorna. Hacka tomaten. Skala och hacka 1 liten rödlök. Mosa avokadoköttet från 2 avokador och blanda det med 1 msk pressad limesaft. Tillsätt 1 pressad vitlöksklyfta, 1 dl turkisk yoghurt och 4 msk hackad koriander. Smaka av med tabasco och flingsalt.

Recept